Fidel Kiflemariam, Ekeby gravfält, 2009

Den 28 april 2009 hittar en hundägare en illa tilltygad kropp vid Ekeby gravfält utanför Uppsala. Gravfältet ligger intill väg 290 för avfarten till Vattholma och är även ett fornlämningsområde. Polisen konstaterar att kroppen tillhör 42 åriga Fidel Kiflemariams som varit saknad sedan tre veckor tillbaka.

En 43-årig man döms till livstids fängelse för mordet. Hans 19-årige styvson, som hjälpte till, dömdes till skyddstillsyn. Männen hade hämtat Fidel i en bil för att göra upp angående en skuld på 6000 kronor. De misshandlade Fidel i bilen och senare på platsen.

Den 43-årige mannen, även känd som skådespelare i Beck-filmerna, påstod att han var oskyldig. Han kunde dock inte förklara varför hans mobiltelefon var i området för händelsen eller varför Fidels blod fanns i hans bil. Den 19-åringen erkände istället och beskrev dådet.

Mer information

Sajten Svenskamord.se har en sammanställning.

3 Replies to “Fidel Kiflemariam, Ekeby gravfält, 2009”

  1. Abrahasson är en mördare, som mördade fidel brutalt och tog fidel ifrån alla oss som älskar honom. Hoppas abrahamsson ruttner och dör i fängelset!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Fidel var mycket trevlig och log ofta med hela ansiktet. Tyvärr råkar många illa ut som lånar pengar och ej betalar tillbaks i de kretsarna. Kände båda och jag förlorade en vän och en bekant som jag gillade. Sorgligt.

Leave a Reply