Atlasmordet, Lilly Lindeström, Stockholm, 1932.

 

31 åriga frånskilda och prostituerade Lilly Elisabeth Maria Larsson-Lindeström kom att mördas någon gång mellan kl. 19.25 och 22.oo på Valborgsmässoaftonen lördagen den 30 april 1932.

Detta kom att utspela sig i hennes lägenhet  S:t Eriksplan 11 i området Atlas snett emot Vasaparken i Stockholm.

Fru Lindeström var född i Malmö 1900 och flyttade till Stockholm 1922. Hon var känd i öknamnsregistret hos Stockholmspolisen under “Skånska Lilly”.

Först under onsdagen den 4 maj 1932 görs upptäckten. Hon ligger då död på sin ottoman naken förutom strumpor och skor.

Fru Lindeström hade telefonnummer “Vasa 10422″. När hon fick en okänd kund tog hon bort brickan med sitt telefonnummer från telefonen. Denna bricka satt kvar när hon hittades. Nu behövde hon inte plocka bort denna bricka eftersom kunden redan hade ringt till henne. Det går därför inte att med säkerhet fastställa om det var en fast kund eller en strökund. Troligtvis hade det varit en strökund eftersom hon hade yttrat, i närvaro av flera väninnor , i telefonen till denne kund “men jag känner er ju inte”.

Ett fingeravtryck som icke kunde identifieras hittades i mordlägenheten. Mordet på henne kom att anses som “det perfekta brottet”. Det fanns ingenting att gå efter.

Mordet på Lilly Lindeström kom också att kallas för Vampyrmordet.

Fallet förblev ouppklarat.

Nyhets- och bildlänkar:

http://www.stockholmskallan.se/Soksida/Post/?nid=24874

http://blog.svd.se/historia/2011/06/15/det-ouppklarade-mordet-pa-lilly-lindestrom/

 

 

Leave a Reply