Dubbelmordet i Linköping 2004

Tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 mördas två personer i Linköping. En 8-årig pojke blev knivhuggen i halsen och en 56-årig kvinna blev knivhuggen i buken. Morden skedde vid korsningen Karl Dahlgrensgatan och Åsgatan, i närheten av Kanberget.

Kvinnan var fortfarande vid liv när hon kom till sjukhuset men avled under operation. Hon hann inte säga vem mördaren var. Samma dag gick polisen ut med ett signalement på en eftersökt man. Personen skulle vara i 20-årsåldern och ha setts i området.

Polisens tekniker hittade en butterfly-kniv som tros vara mordvapnet. Det har även säkrats DNA som tros komma från gärningsmannen. Man har inte funnit någon koppling mellan offren. Man har ej heller kunnat fastställa något motiv för morden.

Över 700 personer har testats utan att finna någon matchande DNA. Över 20 000 personer har granskats under utredningen. Polisen har vid flera tillfällen uppmanat allmänheten att komma in med tips på fler personer. Tidigt under utredningen besökte polisen det närliggande universitet för att be studenter att tipsa om folk i dess närhet som betett sig konstigt. Inget tips har dock lett till att någon gärningsman har hittats.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

En lösensumma har utlovats till den som kommer med information som leder till att gärningsmannen hittas och döms.

Bilder

Samtliga bilder är tagna 2010-03-31

Karl Dahlgrensgatan från korsningenKarl Dahlgrensgatan från korsningen

Korsningen Karl Dahlgrensgatan och Åsgatan

Korsningen Karl Dahlgrensgatan och Åsgatan.

Åsgatan från hörnetÅsgatan från hörnet, gräsplätten bredvid kanberget syns till vänster framför de vita husen.

KanbergetGräsplätten bredvid Kanberget vid mordplatsen, annan vinkel.

One Reply to “Dubbelmordet i Linköping 2004”

  1. Pingback: Våldsdåd jag minns | Trollan's Tankar om stort och smått

Leave a Reply