Dubbelmordet i lägenhet, Helsingborg, 2001

I oktober 2001 sköts Milenko Dunic och hans fru Brizita till döds i deras egen lägenhet på Norra Ljunggatan i Helsingborg.

Det var söndag eftermiddag när en pistolbeväpnad man tog sig in i lägenheten på Planteringen i Helsingborg. I lägenheten fanns en 33-årig kvinna och hennes 40-årige make, deras då 9-åriga dotter lekte i sandlådan med sina kompisar på gården utanför. Enligt polisens undersökningar rådde inga tvivel om vad gärningsmannen hade för syfte med sitt brott – det var ren avrättning. Mannen sköt ihjäl paret direkt efter att han blivit insläppt i hemmet.

Parets dotter och hennes vänner blev viktiga vittnen för händelsen och kunde berätta om en man som springandes lämnat lägenheten med en keps neddragen för ansiktet. Misstankarna riktades snabbt mot två män, som också anhölls och en av dem greps dagen efter morden. Efter några månader släpptes dock de båda männen.

2016 tog TV4:s Brottsfall Sverige upp dådet och de två männen som tidigare gripits anhölls igen i april 2016. De två männen som är misstänkta för dådet är idag 42 och 49 år gamla, den yngre av dem är bosatt i Stockholm och den äldre i Helsingborg.

De båda männen var enligt kammaråklagaren skäligen misstänkta för mord, under samma misstankar nu som 2001. Vad som antas vara motivet bakom dådet är att männen haft en konflikt med paret. Parterna hade vid flertalet tillfällen polisanmält varandra för olaga hot, ofredande och skadegörelse.

Männen häktades i april 2016, men släpptes igen utan att begäras häktade. Fallet är ännu olöst.

 

Läs mer här

Expressen om dubbelmordet

Helsingborgs Dagblad om dubbelmordet

 

 

 

Leave a Reply